I make a list of the best web hosting comapnies. Buy professional business templates online.

  Дизелово гориво - или какво зареждаме?

В процеса на диагностициране на дизеловите горивни апаратури бе забелязано, че примерно в половината d-d12 случаи неизправностите се получават от работата с некачествено гориво. В основата си този, неприятен момент се получава от присъствието в дизеловото гориво на вода и механични примеси. Наличието на вода се отразява особено негативно на дизеловите двигатели с горивна система Common Rail (CDi, CDRi, CRD, TDi и т.д.), и най-вече на техните инжектори. Втората по значимост причина за неизправностите е наличието в горивото на повишено съдържание на сяра. Водата и серните съединения, присъстващи в дизеловото гориво създават агресивна среда и така при високото налягане в горивото се образува сярна киселина, а тя се отразява пагубно на детайлите и възлите на горивната система. Още една причина за излизане от строя на компонентите на дизеловата горивна апаратура се явява добавянето на бензин, спирт и използването на най-различни не сертифицирани присадки за снижаване на вискозитета на дизеловото гориво през зимните месеци. 
Детайлите на дизеловата апаратура в процеса на работа се смазват от дизеловото гориво, а размиването му от тези присадки, намалява смазващите качества, и повърхността на детайлите задират, и като следствие - излизат от строя.
Особено негативно това се отразява на дюзите и инжекторите, имащи особено много триещи се детайли и работещи под високо  налягане. Опита да "запалите" дизеловият мотор на буксир, продължителното движение на максимални обороти, не своевременната замяна на горивни и въздушни филтри, са също така повод за повреда и необходимост от ремонт.

Ние от Дизел Инжекцион Сервиз - Ловеч, Ви пожелаваме дълги километри безаварийна работа !

 

© © 2024 lovechdiesel.com. Всички права запазени.
Joomla 1.7 Templates designed by Football Jacke